واژهنامه سئو
الف
-
آپلود (Upload)به انتقال فایل از کلاینت به سرور آپلود گفته میشود.
-
آدرس IP (Internet Protocol )در یک شبکه برای هر کدام از کامپیوترها و دستگاههای موجود جهت شناسایی یکدیگر و برقراری ارتباط، یک آدرس منحصر به فرد و یکتای عددی با نام آدرس IP در نظر گرفته میشود.
-
آی اس پی - ISP (Internet Service Provider)ISP به ارائهدهنده سرویس اینترنت گفته میشود. در واقع ISPها شرکتهایی هستند که دسترسی به اینترنت را با استفاده از زیرساختها و تکنولوژیهای مختلف برای مشترکان خود فراهم مینمایند.
-
الگوریتمگوگل برای اینکه بتواند فاکتورهای موردنظر خود را برای رتبهبندی محتوای وب اعمال نماید، نیاز به یک سری دستورالعمل دارد که طبق آن دستورالعملها محتوا را بررسی نماید. به این دستورالعملها، الگوریتم گفته میشود.
-
اینترنت (Internet)اینترنت از تعداد بسیار زیادی شبکههای کامپیوتری کوچک و بزرگ و مستقل از هم تشکیل شده است که با استفاده از زیرساختهای ارتباطی بین شبکهایی، به هم مرتبط میباشند. در اینترنت میلیونها کامپیوتر در سرتاسر دنیا به یکدیگر متصل میباشند که با یکدیگر تبادل داده میکنند و انواع سرویسها، خدمات و اطلاعات را در اختیار یکدیگر قرار میدهند.
ب
-
بازدیدکنندگان ارگانیک یا طبیعی (Organic Visitor)بازدیدکنندگان ارگانیک، بازدیدکنندگانی هستند که از طریق لیست نتایج جستجوی گوگل وارد وبسایت میشوند.
-
بازدیدکنندگان خریداری شده (Paid Visitor)بازدیدکنندگان خریداری شده، بازدیدکنندگانی هستند که از طریق تبلیغاتی که گوگل در بالا، پایین یا کنار صفحه لیست نتایج جستجو خود انجام میدهد (گوگل ادز)، وارد وبسایت میشوند.
پ
-
پاسخ (Response)زمانی که یک سرور درخواستی (Request) را از یک کلاینت دریافت میکند، آن را پردازش نموده و پاسخ (Response) را به کلاینت بازمیگرداند.
-
پروتکل (Protocol)پروتکلها قوانین و استانداردهای توافق شده بین دوطرف برقرارکنندهی ارتباط میباشند که دو طرف برقرار کنند ارتباط، میتوانند براساس آن با یکدیگر به یک زبان مشترک صحبت کرده و ارتباط برقرار کنند.
-
پنالتی شدن وبسایتاگر گوگل متوجه استفاده از سئو کلاه سیاه در وبسایت شود، آن وب سایت را جریمه میکند که از پایین آوردن رتبه که سبب کاهش ترافیک شده تا حذف کامل از نتایج جستجو میباشد که اصطلاحاً پنالتی شدن وبسایت گفته میشود.
-
پورت (Port)پورت نرمافزاری که یک عدد است، مشخص میکند داده ارسال یا دریافت شده متعلق به کدام نرمافزار یا سرویس کامپیوتر میباشد.
ت
-
تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Serach)تحقیق کلمات کلیدی، مشخص کردن کلمات کلیدی است که یک وبسایت میخواهد برای آن کلمات کلیدی در گوگل رتبه بگیرد.
ث
ج
چ
ح
خ
د
-
دانلود (Download)به انتقال فایل از سرور به کلاینت دانلود گفته میشود.
-
درخواست (Request)زمانی که یک کلاینت به سرویسی نیاز دارد، تقاضای خود را به سرور ارسال میکند که به آن درخواست (Request) گفته میشود.
ذ
ر
ز
ژ
س
-
سئو (SEO)سئو (Search Engine Optimization) فرآیندی است که طی آن مجموعهای از استراتژیها و تکنیکها، براساس فاکتورها و شاخصهای گوگل، بر روی وبسایت اجرا میشود تا وبسایت بتواند برای کلمات کلیدی مورد نظر، در فهرست نتایج جستجو رتبه بالاتری به دست آورد یعنی وبسایت ابتدا برای کاربر و در نتیجه برای موتور جستجو بهینه شود.
-
سئو خارجی (Off-Page Seo)سئوی خارجی تمام اقداماتی هستند که خارج از وبسایت جهت کسب رتبه بهتر انجام میگیرد که مهمترین آن بکلینکسازی میباشد.
-
سئو داخلی (On-Page SEO)این بخش شامل مواردی است که برای بهینهسازی محتوا براساس کلمات کلیدی جهت درک صحیح محتوا انجام میشود مانند انتخاب عنوان صفحه (Title)، هدینگها، تصاویر، لینکسازی داخلی و ... .
-
سئو فنی یا تکنیکالاین بخش شامل بهینهسازی موارد فنی وبسایت میباشد تا اطمینان از دسترسی درست کاربران و در نتیجه گوگل به محتوای موردنظر حاصل گردد. بیشتر موارد این بخش باید توسط طراح وبسایت انجام شود.
-
سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO)به استفاده از روشهای کلاه سیاه برای بهبود سریعتر رتبه تا جایی که گوگل متوجه نشود را، سئو کلاه خاکستری گفته میشود.
-
سئو کلاه سفید (White Hat SEO)اگر سئو براساس قوانین و استانداردهای گوگل انجام شود به آن سئو کلاه سفید گفته میشود مانند تولید محتوای باکیفیت و جذاب برای کاربر.
-
سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO)اگر سئو برخلاف قوانین و استانداردهای گوگل انجام شود به آن سئو کلاه سیاه گفته میشود. اگر گوگل متوجه استفاده از سئو کلاه سیاه شود، براساس تخلف انجام گرفته وب سایت را جریمه میکند.
-
سرپ (SERP)به صفحه لیست نتایج جستجوی یک موتور جستجو SERP (Search Engine Result Page) گفته میشود.
-
سرور یا سرویسدهنده (Server)به کامپیوتر یا نرمافزاری گفته میشود که منابع اطلاعاتی یا سرویس خاصی را در یک شبکه در اختیار دیگران قرار میدهد. نام هر سرور براساس سرویسی که ارائه میدهد، مشخص میشود، مانند: Email Server (ارائه دهندهی سرویس ایمیل)، DNS Server (ارائه دهندهی سرویس DNS)، Web Server (ارائه دهندهی سرویس وب)
-
سیستم مدیریت محتوا - CMS (Content Management System)CMS نرمافزاری است که کاربران با آن میتوانند بدون نیاز به هیچ گونه دانش فنی؛ صفحات وب تولید و اصلاح نموده و محتوای آن را مدیریت کنند. وردپرس (WordPress) و جوملا (Joomla) برخی از CMSهای معروف هستند.
-
سیستم نام دامنه - DNS (Domain Name System)در سیستم نام دامنه، معادل یک آدرسIP یک نام معنادار منحصر به فرد در نظر گرفته میشود که به آن دامنه (Domain) گفته میشود یعنی هر نام دامنه به یک آدرسIP اشاره میکند مانند nahitee.com
ش
-
شبکههای کامپیوتری (Computer Networks)به مجموعهایی از کامپیوترهای مستقل از هم که از طریق یک زیرساخت ارتباطی به یکدیگر متصل بوده و امکان تبادل داده بین آنها وجود داشته باشد، شبکهی کامپیوتری گفته میشود. کامپیوترها میتوانند با استفاده از شبکه، منابع نرمافزاری و سختافزاری و همچنین اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. شبکههای کامپیوتری در اندازه، شکل و ساختارهای بسیار متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند.
ص
-
صفحهی وب (Web Page)به هر کدام از مستندات هایپرتکست در وب، صفحهی وب گفته میشود. صفحات وب در ابتدا فقط برای نمایش متون استفاده میگردید ولی به مرور زمان امکانات زیادی به آن افزوده شد. اکنون یک صفحهی وب امکان نمایش متن، تصویر، صوت، ویدئو و غیره و همچنین امکان تعامل با کاربر را دارد.
ض
ط
ظ
ع
غ
ف
ق
ک
-
کلاینت یا سرویسگیرنده (Client)به کامپیوتر یا نرمافزاری گفته میشود که از منابع اطلاعاتی و یا از سرویسهای ارائه شده توسط سرور در یک شبکه استفاده میکند.
-
کلمه کلیدی (Keyword)کلمه کلیدی عبارتی است که بیانگر موضوع یک محتواست یعنی با کلمه کلیدی میتوان متوجه شد که محتوا در چه موردی است بنابراین هنگامی که یک کاربر کلمه کلیدی مورد نظر خود را جستجو میکند باید لیستی از محتواهایی که در مورد آن کلمه کلیدی است در اختیار کاربر قرار گیرد. کلمه کلیدی برای تولیدکننده یک محتوا نیز عبارتی است که میخواهد محتوایش براساس آن در گوگل ایندکس شده و در لیست نتایج جستجو رتبه بالاتری کسب نماید.
-
کوئری (query)به عبارت جستجو شده توسط کاربر در موتور جستجو کوئری گفته میشود.
گ
ل
م
-
مرورگر وب (Web Browser)مرورگر وب، نرمافزار سمت کلاینت وب میباشد که سرویسگیرنده وب بوده و کاربر (استفادهکننده از وبسایت) به کمک آن میتواند صفحهی وب مورد نظر خود را از وب سرور درخواست نماید. مرورگر وب درخواست را به وب سرور فرستاده و پس از دریافت صفحهی وب آن را تفسیر کرده و نمایش میدهد. معروفترین مرورگرهای وب عبارتند از: Firefox ،Internet Explorer، Safari ،Opera ،Chrome
-
موتور جستجوگر وب (Web Search Engine)موتور جستجوگر وب، یک ابزار آنلاین است که در دنیای وب به دنبال محتواهای وب میگردد و پس یافتن هر محتوا سعی میکند آن محتوا را درک کند، سپس آن محتوا را لیست یا همان ایندکس و رتبهبندی میکند و وقتی یک کاربر عبارت مورد نظر خودش را جستجو میکند، موتور جستجو لیستی از محتواهای مرتبط با آن عبارت را در اختیار کاربر قرار میدهد.
ن
-
نشانی وب یا URL (Uniform Resource Locator)برای دسترسی به هرکدام از صفحات وب در اینترنت، هر صفحهی وب باید دارای یک آدرس منحصر به فرد و یکتا در اینترنت باشد. برای این منظور از آدرس URL استفاده میشود که دارای 5 بخش میباشد.
و
-
وب جهان گستر (World Wide Web)وب جهانگستر که به اختصار به آن وب گفته میشود، یک سیستم اطلاعاتی بسیار وسیع قابل دسترس در اینترنت میباشد که شامل مجموعهی بسیار زیادی از مستندات هایپرتکست (صفحات وب) و سایر انواع فایلها بوده که توسط هایپرلینکها (لینکها) به یکدیگر متصل شدهاند و میتوان با استفاده از یک مرورگر وب آن مستندات و فایلها را از وب سرور درخواست و بر روی دستگاه الکترونیکی مانند کامپیوتر، لپتاپ، تبلت و موبایل نمایش داد. ارتباط بین مرورگر وب و وب سرور توسط پروتکلهای http و https انجام میشود.
-
وب سرور (Web Server)وب سرور، نرمافزار سمت سرور وب میباشد که سرویسدهندهی وب بوده و بر روی سرور وب نصب میشود. درخواست کاربر جهت دریافت یک صفحهی وب به آن ارسال میشود و وب سرور پس از پردازش کردن و اجرای دستورات برنامهی سمت سرور و تولید صفحه وب مربوطه، صفحهی وب را به کاربر ارسال میکند. معروفترین وب سرورها عبارتند از: IIS, Apache
-
وب هاست یا میزبان وب (Web Host)به محل ذخیرهسازی اطلاعات و فایلهای صفحات وب، وب هاست گفته میشود. هاست به غیر از آن که فایلهای صفحات وب را در خود نگهداری میکند نرمافزارهای لازم برای سرویسدهی وب نیز مانند وب سرور، ایمیل سرور و ... نیز بر روی آن نصب میشود. هاست هم برای شناسایی در اینترنت، دارای یک آدرسIP میباشد و میتوان برای نامگذاری آن از نام دامنه نیز استفاده نمود.
-
وبسایت (Website)به مجموعهایی از صفحات وب مرتبط به هم که با هدفی مشخص در کنار هم بر روی یک هاست قرار گرفته و دارای یک دامنه مشترک میباشند، وبسایت گفته میشود.
ه
-
هایپرتکست (Hypertext)هایپرتکست که به آن ابرمتن هم گفته میشود، متنی نشانهگذاری شده (Markup) میباشد که با استفاده از نرمافزار مرورگر وب قابل نمایش است. هر کدام از این نشانهها مفهوم خاصی دارند که ساختار، قالببندی، نحوهی نمایش و معنای محتوا را مشخص میکنند. این محتوا میتواند متن، تصویر، صدا، ویدئو و .... باشد.
-
هایپرلینک (Hyperlink)هایپرلینک (لینک) که به آن ابرپیوند هم گفته میشود، برای اتصال صفحات وب به یکدیگر استفاده میشوند. با استفاده از یک لینک میتوان از یک صفحهی وب به هر صفحهی وب دیگری در هر جای دیگر دنیا دسترسی پیدا کرد.
ی