فهرست مطالب

موتورهای جستجو و گوگل

موتور جستجوگر وب (Web Search Engine)

از زمانی که وب اختراع شده است تاکنون میلیاردها محتوای وب مانند صفحات وب، عکس، ویدئو با موضوعات مختلف و متنوع بر روی اینترنت قرار گرفته است و به همین دلیل نیاز به ابزاری به وجود آمده است که کاربران بتوانند محتوای مورد نظر خود را از بین میلیاردها محتوا پیدا کنند که در پاسخ به این نیاز، موتورهای جستجوگر وب که به اختصار به آن‌ها موتور جستجو گفته می‌شود، ایجاد شدند.

موتور جستجوگر وب، که خودش نیز یک وب‌سایت است، در دنیای وب به دنبال محتواهای وب می‌گردد و پس یافتن هر محتوا سعی می‌کند آن محتوا را درک کند، سپس آن محتوا را لیست یا همان ایندکس و رتبه‌بندی می‌کند و وقتی یک کاربر عبارت مورد نظر خودش را جستجو می‌کند، موتور جستجو لیستی از محتواهای مرتبط با آن عبارت را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

همانطور که می‌دانیم در حال حاضر محبوب‌ترین، معروف‌ترین و پرکاربرترین موتور جستجو در دنیا گوگل می‌باشد که تقریباً همه‌ی ما هر روز از آن استفاده می‌کنیم.

SERP

به صفحه لیست نتایج جستجوی یک موتور جستجو SERP (Search Engine Result Page) گفته می‌شود.

کوئری (query)

به عبارت جستجو شده توسط کاربر در موتور جستجو کوئری گفته می‌شود.

تصویر شماره 1: SERP و کوئری
موتور جستجو

بررسی مبحث موتور جستجوی گوگل از سه دیدگاه

  1. از دیدگاه کاربر گوگل: یک کاربر گوگل توقع دارد وقتی به دنبال محتوایی می گردد، گوگل صفحات و محتواهایی را که بیشترین ارتباط و کیفیت را با موضوع مورد نظرش دارند نمایش دهد.
  2. از دیدگاه گوگل: راضی نگه داشتن کاربران برای گوگل بسیار مهم است در نتیجه باید بتواند لیست مرتبط‌ترین و باکیفیت‌ترین محتواها را به کاربر نمایش دهد که البته گوگل در این زمینه از بقیه موتورهای جستجو موفق‌تر بوده و به همین دلیل محبوب‌ترین، معروف‌ترین و پرکاربرترین موتور جستجوی دنیاست زیرا توانسته محتواها را به خوبی براساس کیفیت مورد نظر کاربر رتبه‌بندی نماید.
  3. از دیدگاه صاحب وب‌سایت: همانطور که مشخص است برای این که یک وب‌سایت در هر حوزه‌ای که است، فعال باشد باید بازدیدکننده داشته باشد بنابراین هر چقدر تعداد بازدیدکنندگانش بیشتر باشد آن وب‌سایت رونق بیشتری دارد پس صاحب یک وب‌سایت همیشه به دنبال جذب بازدیدکننده برای وب‌سایت خود می‌باشد و یکی از مهم‌ترین روش‌های جذب بازدیدکننده، از طریق گوگل است.

بازدیدکنندگانی که از طریق گوگل وارد وب‌سایت می‌شوند دو گروه هستند:

بازدیدکنندگان ارگانیک یا طبیعی (Organic Visitor)

بازدیدکنندگان ارگانیک، بازدیدکنندگانی هستند که از طریق لیست نتایج جستجوی گوگل وارد وب‌سایت می‌شوند.

بازدیدکنندگان خریداری شده (Paid Visitor)

بازدیدکنندگان خریداری شده، بازدیدکنندگانی هستند که از طریق تبلیغاتی که گوگل در بالا، پایین یا کنار صفحه لیست نتایج جستجو خود انجام می‌دهد (گوگل ادز)، وارد وب‌سایت می‌شوند.

برای اینکه صاحب یک وب‌سایت بازدیدکننده طبیعی از طریق گوگل جذب نماید باید رتبه بالاتری در لیست نتایج جستجو داشته باشد زیرا آمار نشان می دهد که هر چه رتبه وب‌سایت بالاتر باشه احتمال ورود کاربر به وب‌سایت بیشتر است.

پرسش و یا نظر خود را ثبت کنید