- آموزش سئو
-
مروری بر وبkeyboard_arrow_down
-
معرفی سئوkeyboard_arrow_down
سئو چیست؟
همانطور که گفته شد، هدف گوگل ارائه بهترین محتواها به کاربر، براساس جستجویی که انجام داده است، میباشد و برای اینکه بتواند این کار را انجام دهد و محتواهای بهتر و باکیفیت را تشخیص بدهد، فاکتورها و شاخصهایی را در نظر میگیرد که نشان دهنده وضعیت محتواست؛ بنابراین برای اینکه یک وبسایت بتواند رتبه بالاتری در لیست نتایج جستجو داشته باشد باید این فاکتورها و شاخصها را در نظر بگیرد.
سئو (SEO)
سئو (Search Engine Optimization) فرآیندی است که طی آن مجموعهای از استراتژیها و تکنیکها، براساس فاکتورها و شاخصهای گوگل، بر روی وبسایت اجرا میشود تا وبسایت بتواند برای کلمات کلیدی مورد نظر، در فهرست نتایج جستجو رتبه بالاتری به دست آورد یعنی وبسایت ابتدا برای کاربر و در نتیجه برای موتور جستجو بهینه شود.
گوگل این فاکتورها و شاخصها را در طول زمان براساس نیازها و تجربیات خود در نظر گرفته است و همچنان هم این مسیر ادامه دارد و دائماً فاکتورهای جدیدی را اضافه میکند ولی هیچگاه گوگل در مورد این فاکتورها و تعداد آنها به صورت مشخص صحبت نکرده و نمیکند بلکه همواره مهمترین چیزی که به آن تاکید میکند این است که کاربر خود را در نظر بگیرید و وبسایت خود را طوری طراحی کنید و محتوای خود را طوری تهیه نمایید که به نیاز کاربر به درستی و باکیفیت بالا پاسخ داده شود.
کلمه کلیدی (Keyword)
کلمه کلیدی عبارتی است که بیانگر موضوع یک محتواست یعنی با کلمه کلیدی میتوان متوجه شد که محتوا در چه موردی است بنابراین هنگامی که یک کاربر کلمه کلیدی مورد نظر خود را جستجو میکند باید لیستی از محتواهایی که در مورد آن کلمه کلیدی است در اختیار کاربر قرار گیرد. کلمه کلیدی برای تولیدکننده یک محتوا نیز عبارتی است که میخواهد محتوایش براساس آن در گوگل ایندکس شده و در لیست نتایج جستجو رتبه بالاتری کسب نماید.
براساس آنچه گفته شد مهمترین و حیاتیترین کاری که باید در فرآیند سئو انجام گیرد، مشخص کردن کلمات کلیدی است که یک وبسایت میخواهد برای آن کلمات کلیدی در گوگل رتبه بگیرد. به این مرحله از فرآیند سئو، تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Serach) گفته میشود. همانطور که گفته شد تحقیق کلمات کلیدی مهمترین مرحله در انجام فرآیند سئو میباشد زیرا تمام سایر مراحل فرآیند سئو را تحت تأثیر قرار میدهد و اگر کلمات کلیدی به درستی انتخاب نشوند، وبسایت برای عباراتی که مورد نظر نیست رتبه خواهد گرفت و در واقع تحقیق کلمات کلیدی و انتخاب صحیح کلمات کلیدی سنگ بنای فرآیند سئو میباشد.
الگوریتمهای گوگل
گوگل برای اینکه بتواند فاکتورهای موردنظر خود را برای رتبهبندی محتوای وب اعمال نماید، نیاز به یک سری دستورالعمل دارد که طبق آن دستورالعملها محتوا را بررسی نماید. به این دستورالعملها، الگوریتم گفته میشود. گوگل از زمان تاسیس در سال 1998 تعداد زیادی الگوریتم معرفی کرده و احتمالاً تعداد زیاد دیگری را هم دربارهی صحبت نکرده است.
الگوریتمهایی که از سال 1998 تا 2011 توسط گوگل ایجاد و استفاده میشدند خیلی بر کیفیت محتوای وب تاکید نداشتند بنابراین سبب شد گوگل شروع به از دست دادن محبوبیتش کند؛ به همین دلیل شروع به ایجاد الگوریتمهایی نمود که کیفیت محتوا را هم در نظر بگیرد. اولین الگوریتمی که بر این اساس ایجاد شد الگوریتم پاندا در سال 2011 بود. ایجاد الگوریتمهای جدید و بروزرسانی الگوریتمهای قبلی به صورت مرتب توسط گوگل انجام میشود. آشنایی با الگوریتمهای گوگل و چگونگی عملکرد آنها میتواند به انجام بهتر فرآیند سئو کمک کند.
روشهای سئو
سئو کلاه سفید (White Hat SEO)
اگر سئو براساس قوانین و استانداردهای گوگل انجام شود به آن سئو کلاه سفید گفته میشود مانند تولید محتوای باکیفیت و جذاب برای کاربر.
سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO)
اگر سئو برخلاف قوانین و استانداردهای گوگل انجام شود به آن سئو کلاه سیاه گفته میشود. اگر گوگل متوجه استفاده از سئو کلاه سیاه شود، براساس تخلف انجام گرفته وب سایت را جریمه میکند. از پایین آوردن رتبه که سبب کاهش ترافیک شده تا حذف کامل از نتایج جستجو که به آن پنالتی شدن وبسایت گفته میشود. گوگل در مستندات خود کاملاً در مورد مواردی که از نظر او سئو کلاه سیاه گفته میشود صحبت کرده و لیست آن را ارائه داده است.
سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO)
به استفاده از روشهای کلاه سیاه برای بهبود سریعتر رتبه تا جایی که گوگل متوجه نشود را، سئو کلاه خاکستری گفته میشود که کار بسیار حساسی است و حرکت بر روی لبه پرتگاه میباشد و باید توسط متخصص انجام گردد. یکی از پرکاربردترین این روش خرید بک لینک و رپورتاژ آگهی است.
پنالتی شدن وبسایت
اگر گوگل متوجه استفاده از سئو کلاه سیاه در وبسایت شود، آن وب سایت را جریمه میکند که از پایین آوردن رتبه که سبب کاهش ترافیک شده تا حذف کامل از نتایج جستجو میباشد که اصطلاحاً پنالتی شدن وبسایت گفته میشود.
بخشهای سئو
سئو در سه بخش اصلی انجام میشود:
سئو فنی یا تکنیکال
این بخش شامل بهینهسازی موارد فنی وبسایت میباشد تا اطمینان از دسترسی درست کاربران و در نتیجه گوگل به محتوای موردنظر حاصل گردد. بیشتر موارد این بخش باید توسط طراح وبسایت انجام شود. از موارد سئو فنی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- سرعت وبسایت که بسیار بر رتبه وب سایت تاثیرگذار است.
- ریسپانسیو بودن وبسایت برای در دسترس بودن وبسایت برای کاربرانی که از موبایل و یا تبلت استفاده میکنند.
- استفاده از SSL برای امنیت وب سایت و ...
سئو داخلی (On-Page SEO)
این بخش شامل مواردی است که برای بهینهسازی محتوا براساس کلمات کلیدی جهت درک صحیح محتوا انجام میشود مانند انتخاب عنوان صفحه (Title)، هدینگها، تصاویر، لینکسازی داخلی و ... .
سئو خارجی (Off-Page Seo)
سئوی خارجی تمام اقداماتی هستند که خارج از وبسایت جهت کسب رتبه بهتر انجام میگیرد که مهمترین آن بکلینکسازی میباشد.